شینه مسی
شینه مسی چیست؟
شینه مسی یکی قطعه مکعب از جنس مس و یا آلومینیوم میباشد که از این قطعه در تابلوهای برق جهت هدایت جریان الکتریکی میان قطعات مختلف داخل تابلو برق استفاده میشود. لازم به ذکر است که شینه مسی طویل است نه عریض، یعنی مکعبی است با نسبت طولی بیشتر از عرض و ارتفاع که میتواند خواص فیزیکی شینه را دگرگون سازد.
شمش مسی بیشتر در کجاها به کار برده میشه؟
برای پاسخ به این سوال که این محصول در کجاها بیشتر کاربرد دارد، میتوان گفت که تمام ژنراتورها، ترانسفورماتورها، سیمها و کابلهای یک نیروگاه یا تبدیلگاه که ولتاژ برابری دارند، با یک شمش یا یک رسانا به نام شینه یا اصطلاحا باسبار (Busbar) در هر فاز بهم متصل میشوند.
وظیفه شینه مسی چیست؟
در شینه تمام انرژی ژنراتورها، ترانسفورماتورها یا هر دو بهم میپیوندند و از آنجا بطور مستقیم با همان ولتاژ یا به کمک ترانسفورماتور افزاینده یا کاهنده با ولتاژ دیگر به مصرفکنندهها یا شینههای دیگر هدایت میگردند. از این رو میتوان گفت که شینه وسیله جمع و پخش انرژی در آن واحد است.
انواع شمش مسی از نظر کاربرد
شینهها از نظر کاربرد به دو دسته کلی تقسیم میشوند. شینههای شمشی و شینههای لولهای که هرکدام کاربرد خود را دارد. برای جریانهای کم از شینه شمش یا مستطیلی، و برای جریانهای زیاد از شینه لولهای یا گرد استفاده میشود.
نوع دیگری وجود دارد که به آن سیم هوایی میگویند و برای اتصال کابلهای برق جادهای مورد استفاده قرار میگیرد و ترکیبی از آلومینیوم و فولاد الیاژی است تا هزینه نهایی تا حد امکان کاهش یابد.
انواع شینه مسی
شینهها را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
- شینه مسی ساده
- شینه مسی چندتایی
ساده یا تکی معمولا برای جریانهای کم و شینه مسی چندتایی برای فشارهای بالای ۳۰۰۰ آمپر که نیاز به سطح مقطع بیشتری است استفاده میشود که عموما جنس شینه ساده از آلومینیوم ترکیبی با فولا و شینه چندتایی از مس ساخته میشوند.
انواع شینه مسی در خم
برای استفاده از شینه، باید آن را متناسب با نیازمان تغییر دهیم. به عنوان مثال دو قسمت را به هم مرتبط کنیم که رابط آن شینه است و حالت قرارگیری شینه از نظر فیزیکی میتواند کار را انجام دهد. این تغییر شکل شینه مسی در دو حالت دستی و خودکار(توسط دستگاه برش یا گیوتین) قابل انجام است.
انواع خم شمش مسی عبارتند از:
- هم در عرض
- خم در ضخامت
- خم پلهای
- خم چرخشی
نکات مهم در انتخاب شینه مناسب
برای انتخاب شینه متناسب با نیاز، باید به مواردی زیادی توجه شود تا هزینهها را کاهش داد و از صرف هزینههای بالا جلوگیری کرد. از جمله نکاتی که میتوان گفت در فهرست زیر جمعآوری شده است:
- اقتصادی بودن
- انطباق با محدودیت ها و شرایط فیزیکی
- سادگی و سهولت بهره برداری و تعمیرات و نگهداری و ایمنی برای پرسنل
- وضعیت پست از نظر توسعۀ و تعمیر در حالت کار عادی شبکه که اختلال ایجاد نشود
- عوامل مؤثر در شینه بندی
- قابلیت اطمینان و تداوم سرویس دهی
- موقعیت پست در شبکه
- ولتاژ و ظرفیت پست
تاریخچه آن
در سالهای 1880 تا 1892 خطوط انتقال برق خیلی متفاوتتر از خطوط انتقال برق امروزه بود و اینقدر پیشرفته و مدرن نبوده. چون در گذشته نقطه نوترال یا نول در احداث اتصالها بیمعنی بود و بهطور کلی، ارت معنایی نداشت.
این مسئله موجب خسارات زیادی به ادارات برق و بیمه شد که در نتیجه با گذشت زمان، در سال 1935 مهندسان به فکر افتادند برای جلوگیری از خسارات و سهولت کار از شینههای مسی استفاده کنند. یک تحول بزرگ در صنعت برق مصوب میشود که عامل مهمی در توسعه و گسترش زیرساختهای بعدی به شمار میرود.
تسمه مسی چیست؟
تسمه مسی یکی از پرکاربردترین الزامات کالای برق میباشد که قابلیت جوش بالایی دارد. از این رو تسمه مسی یکی از پرکاربردترین رساناهای مصرفی در پروژههای صنعت برق میباشد.
فروش شینه، تسمه و شمش مسی
جهت خرید شمش مینیاتوری سه فاز ، شینه مسی ارت و نول، شینه مسی ساده یا چندتایی، با جنس های مختلف و قیمت مناسب، با کارشناس فروش الکتروکارن در تماس باشید.