مقالات

تاریخچه برق

شینه مسی

از زمانی که برق توسط توماس ادیسون اختراع شد، استفاده از آن، روز به روز گسترش یافت. به نحوی که امروزه، برق تبدیل به جزء جدایی‌ناپذیر زندگی مردم جهان شده است. با گسترش تکنولوژی و توسعه‌ی محصولاتی که بر پایه‌ی برق کار می‌کردند، نیاز به این محصول همواره بیشتر و بیشتر می‌شد. امروزه تقریبا تمام وسایلی که برای انجام کارهای روزمره‌ی خود از آن‌ها استفاده می‌کنیم، به نوعی وابسته به برق هستند. همین کاربرد زیاد سبب شده است تا نیاز به برق‌کشی دقیق و دسترسی به منبع انرژی الکتریسیته‌ی پایدار، تبدیل به یکی از نیازهای اساسی تمامی افراد شود. در این مقاله قصد داریم تا با دو تا از این محصولات که در برق‌کشی کاربرد زیادی دارند، آشنا شویم. یکی از آن‌ها را احتمالا در گوشه و کنار خیابان‌ها، سر پروژه‌های ساختمان‌ها نیمه‌تمام، زیاد دیده‌اید. محصول بعدی اما موردی است که شاید اگر به طور تخصصی به برق‌کشی علاقه نداشته باشید، اسمش کمتر به گوشتان خورده باشد. در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید تا درباره‌ی شینه‌ی مسی و قرقره کابل سیار با هم صحبت کنیم.

وسیله‌ی انتقال جریان

شینه‌ها در برق‌کشی به محصولاتی مستطیلی می‌گویند که معمولا از جنس آلومینیوم یا مس ساخته می‌شوند و دارای طول مشخصی می‌باشند. شینه‌ها وظیفه‌ی انتقال نیروی برق به مراکز مصرف را بر عهده دارند. محیط ظاهری شینه‌ها نیز معمولا به صورت استوانه یا شمش می‌باشد. از این رو بعضی وقت‌ها به این محصولات شمش مسی نیز می‌گویند.

در صورتی که نیاز به انتقال میزان انرژی پایینی داشته باشید، می‌توانید از شینه‌ی مسی تکی و دوبل استفاده کنید. ولی در صورتی که انرژی مورد نیاز که می‌خواهید آن را به مراکز مصرف انتقال دهید، نسبتا بالا است، بهتر است از شینه‌ی مسی لوله‌ای استفاده کنید. از دیگر محصولات مشابه این نوع می‌توان به باسبار مینیاتوری اشاره کرد.

شینه مسی

یکی از کاربردهای اصلی شینه‌ی مسی، در تابلو برق است. با استفاده از این قطعه در تابلو برق می‌توانید انرژی الکتریسیته‌ی مورد نیاز را به دستگاه‌های مختلف هدایت کنید.

از لحاظ اندازه، شینه‌ی مسی که به صورت شمشی تولید شده باشد، دارای طول استاندارد به اندازه‌ی ۴ متر است. اما در بازار می‌توانید شینه‌های مسی با ضخامت و پهنای مختلف پیدا کنید. پهنا و ضخامت‌های استانداردی که از شینه‌ی مسی در بازار وجود دارد، در زیر مشاهده می‌کنید (اندازه‌ها به واحد میلیمتر است):

۱۵*۳ – ۲۰*۳ – ۲۵*۳ – ۳۰*۳ – ۴۰*۳

۲۰*۵ – ۲۵*۵ – ۳۰*۵ – ۴۰*۵ – ۵۰*۵ – ۶۰*۵ – ۸۰*۵ – ۱۰۰*۵

۲۰*۱۰ – ۳۰*۱۰ – ۴۰*۱۰ ـ ۵۰*۱۰ – ۶۰*۱۰ – ۸۰*۱۰ – ۱۰۰*۱۰ – ۱۲۰*۱۰

شینه‌ی مسی را می‌توان به طور کلی به دو دسته‌ی زیر تقسیم کرد:

  • شینه مسی ساده
  • شینه مسی چند تایی

شینه مسی

اما شینه‌های مسی موجود در بازار بر اساس شکل ظاهری نیز دسته‌بندی می‌شوند. در صورتی که این معیار را برای دسته‌بندی شینه مسی در نظر بگیریم، انواع شینه مسی عبارتند از:

  • لوله‌ای: این نوع شینه مسی برای انتقال جریان‌هایی استفاده می‌شود که ارزش اسمی بیش از ۳۰۰۰ آمپر دارند. در صورتی که انتقال انرژی‌تان ارزش آمپری کمتر از این مقدار دارد، بهتر است از شینه‌های آلومینیومی (سیم هوایی) استفاده کنید.
  • شمش یا مقطع مستطیلی: استفاده از شینه‌ی مسی شمشی، معمولا در تاسیسات داخلی ساختمان رایج است. دلیل چنین کاری هم این است که گرفتن انشعاب از شمش تخت نسبت به نوع لوله‌ای آن ساده‌تر است.

قرقره کابل سیار

اگر در گشت و گذارهای روزمره‌تان، از کنار ساختمانی در حال احداث عبور کنید، احتمالا دیده‌اید که در برخی از آن‌ها از قرقره‌هایی بزرگ که دور آن‌ها سیم پیجیده شده است، وجود دارد. نام این قطعات قرقره کابل سیار است. قرقره کابل سیار که معمولا به صورت گرد و طبل‌شکل ساخته می‌شود، برای جا به جایی و انتقال انواع مختلف سیم‌های الکتریکی استفاده می‌شود. استفاده از این قرقره‌ها سابقه‌ای طولانی برای انتقال انواع محصولات سیمی دارد. انواع اصلی این محصول را می‌توان با توجه به ماده‌ی اصلی که در ساخت آن به کار رفته است، به چهار دسته تقسیم کرد:

  • قرقره کابل چوبی
  • قرقره کابل تخته چندلا
  • قرقره کابل پلاستیکی
  • قرقره کابل فولادی

البته تفاوت این قرقره‌ها تنها در جنس ساخت آن‌ها نیست، بلکه هر کدام از آن‌ها برای استفاده در شرایط و کاربردی خاص توسعه یافته‌اند که در ادامه به طور مختصر آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

قرقره سیار کابل

قرقره کابل‌های چوبی، با توجه به ماده‌ی اولیه‌ای که از آن ساخته شده‌اند، قیمت ارزان‌تری دارند و برای پروژه‌های کوچکتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قرقره‌های تخته چندلا نیز قیمت به نسبت مناسبی دارند و در پروژه‌های ساختمان‌های مسکونی سبک و کابردهای الکتریسیته‌ی تجاری مورد استفاده‌ی متخصصین قرار می‌گیرند.

قرقره‌های پلاستیکی معمولا از پلاستیک‌های بازیافتی تولید می‌شوند و با محیط زیست سازگار هستند. استفاده از آن‌ها برای جا به جایی کابل‌های به نسبت سبک وزن رایج است.

امروزه اما قرقره‌های فولادی، به تدریج در حال جایگزینی قرقره‌های سنتی در صنایع الکتریسیته و برق‌کشی ساختمان هستند. این قرقره‌ها به صورت سازگار با محیط زیست ساخته می‌شوند و عمر مفید بیشتری در مقایسه با سایر انواع قرقره دارند. همچنین قرقره‌های فولادی قابلیت تحمل وزن بیشتری هم دارند.

در صورتی که نیاز به خرید محصولات بالا، یا هر نوع محصول مرتبط با برق‌کشی در ساختمان هستید، می‌توانید با مراجعه به ویترین آنلاین محصولات الکتروکارینا، در بین محصولات با کیفیت، بهترین گزینه را با قیمت مناسب تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *