مقالات

چراغ سیگنال چیست؟

کاربرد چراغ سیگنال

به نوعی از لامپ‌های LED یا رشته‌ای که در یک بدنه با پیچ و مهره قرار می‌گیرند و کاربرد هشداردهندگی دارند، چراغ سیگنال می‌گویند. وجود یا عدم وجود برق در یک سیستم یا وقوع سایر خطاها، نقش حیاتی دارد و متخصصان باید به سرعت هر چه تمامتر از آن‌ها آگاه شوند. برای همین چراغ سیگنال که می‌تواند در یک  نگاه، وضع کلی سیستم برق‌کشی را نمایش دهد، کاربرد زیادی در بازار محصولات برقی دارد. در این مقاله، درباره‌ی انواع چراغ سیگنال که در بازار پیدا می‌شود، استاندارد آن و راهنمای نصب چراغ سیگنال به طور مختصر، صحبت خواهیم کرد.

چراغ سیگنال

کاربردهای چراغ سیگنال

چراغ سیگنال که به آن لامپ سیگنال هم می‌گویند، کاربردهای مختلفی در سیستم‌های برقی دارند. در ادامه، برخی از مهمترین کاربردهای لامپ سیگنال را مشاهده می‌کنید:

  • چراغ سیگنال می‌تواند روشن یا خاموش بودن کلید در سیستم برق را مشخص کند.
  • با استفاده از چراغ سیگنال می‌توان از وارد شدن خازن اطلاع حاصل کرد.
  • در صورتی که خطایی در سیستم برق‌کشی به وقوع بپیوندد، با استفاده از لامپ سیگنال می‌توان به سرعت مشکل را شناسایی و در صدد حل آن برآمد.
  • چراغ سیگنال، همچنین تریپ و فالت را در سیستم برق‌کشی به اپراتور اطلاع می‌دهد.

با توجه به کاربردهای بالا، استفاده از لامپ سیگنال در تابلو برق، تابلوی توزیع، شبکه و دستگاه‌های صنعتی رواج بسیاری زیادی دارد.

کاربرد چراغ سیگنال

استاندارد رنگ چراغ سیگنال

چراغ سیگنال، پیام مورد نظر را با استفاده از رنگ‌ها به اپراتور منتقل می‌کند. پس پیش از این که تصمیم به خرید چراغ سیگنال بگیرید، باید با استاندارد رنگ‌های آن آشنا شوید. در ادامه، رنگ‌هایی که لامپ سیگنال به خود می‌گیرد و معنای هر کدام از آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

رنگ سفید در چراغ سیگنال

این رنگ برای نمایش وضعیت جریان DC استفاده می‌شود. هنگامی که تغذیه‌ی مدار فرمان فعال شد، لامپ سیگنال سفیدرنگ روشن می‌شود.

رنگ سبز در چراغ سیگنال

وقتی یکی از کلیدهای سیستم برق در حالت باز باشد،‌ این رنگ لامپ سیگنال روشن خواهد شد.

رنگ قرمز در چراغ سیگنال

این رنگ، دقیقا در نقطه‌ی مقابل چراغ سبزرنگ قرار دارد. وقتی لامپ سیگنال قرمز روشن باشد، یعنی کلیدی در حالت بسته قرار دارد.

رنگ زرد در چراغ سیگنال

در صورتی که در یک سیستم برق، کلیدی در حالت فالت یا خطا باشد، چراغ زردرنگ سیگنال روشن خواهد شد. همچنین بسته به استانداردی که در سیتستم برق‌کشی رعایت شده است، می‌توان از ترکیب رنگ‌های قرمز، زرد و آبی، یا قرمز، زرد و سبز، برای شناسایی فازها استفاده کرد.

استاندارد چراغ سیگنال

انواع چراغ سیگنال

استفاده از چراغ سیگنال در یک مدار، معمولا یا به صورت تکی است، یا این که با ترکیب تجهیزاتی مانند کلید سلکتوری، شاسی‌های استارت استپ، شاسی اضطراری و … می‌باشد. بر اساس شکل ظاهری هم می‌توان انواع مختلفی از چراغ سیگنال را در بازار پیدا کرد. این تنوع هم در شکل هندسی چراغ است (مانند مستطیل، دایره یا مربع) و هم در اندازه‌ی آن. مانند چراغ سیگنال کوچک. علاوه بر موارد ظاهری، موارد دیگری نیز در انتخاب چراغ سیگنال مناسب موثر است که در ادامه، انواع چراغ سیگنال بر اساس قطر چراغ و ولتاژ را بررسی می‌کنیم. می‌توانید با توجه به شرایط خود، چراغ سیگنال مناسب خود را انتخاب کنید.

ضمنا در صورتی که به مشاهده سایر محصولات الکتروکارن علاقه‌مند هستید می‌توانید جعبه تقسیم و سینی کابل را مطالعه نمائید.

انواع چراغ سیگنال بر اساس قطر

چراغ‌های سیگنال موجود در بازار، با توجه به اندازه‌ی قطرشان، در دو دسته‌ی ۱۶ و ۲۲ میلیمتری قرار می‌گیرند. استفاده از نوع ۲۲ میلیمتری آن، در تابلوهای برق است. برای نصب چراغ سیگنال در تابلو برق، باید با استفاده از ابزاری مانند پانچ، لیزر یا گردبر، سوراخی متناسب با ابعاد آن ایجاد کنید تا چراغ سیگنال در تابلو برق جای بگیرد.

چراغ سیگنال

انواع چراغ سیگنال بر اساس ولتاژ

در صورتی که قصد تهیه‌ی یک لامپ سیگنال برای مدار خود دارید، بهتر است ابتدا از ولتاژ مدار فرمان خود اطلاع حاصل کنید. ولتاژ چراغ سیگنال هم بر اساس ولتاژ مدار فرمان در یک سیستم برق تعیین می‌شود. با توجه به این معیار، چراغ‌های سیگنال در انواع ۲۴ ولت، ۴۸ ولت، ۱۱۰ ولت و ۲۲۰ ولت در بازار موجود می‌باشند. به یاد داشته باشید که در صورت خرید چراغ سیگنال LED، امکان تعویض لامپ‌ها وجود ندارد. اما در صورتی که از نوع رشته‌ای آن استفاده می‌کنید، می‌توانید بعدا لامپ سیگنال را متناسب با نیاز خود عوض کنید.

راهنمای نصب چراغ سیگنال

شرایطی که قرار است چراغ سیگنال در آن قرار گرفته و به فعالیت مشغول باشد، باید پیوسته بررسی شود تا آسیبی به آن نرسد. عوامل محیطی مانند رطوبت، تابش مستقیم خورشید، روشنایی محیط، ضربه و لرزش‌های احتمال در محل جایگیری لامپ سیگنال، وجود گرد و غبار در محیط، تماس با مایعات و مواد شیمیایی یا نفوذ گاز به جایی که چراغ سیگنال در آن نصب شده است، همگی می‌تواند در طول عمر و نحوه‌ی عملکرد چراغ سیگنال اثرگذار باشد. بین همه‌ی این عوامل، به یاد داشته باشید در صورتی که نور محیطی که چراغ سیگنال در آن نصب شده است، از حد مشخصی بیشتر باشد، احتمال تشخیص روشن یا خاموش بودن آن کمتر است.

برای دریافت مشاوره و خرید چراغ سیگنال می‌توانید به ویترین آنلاین محصولات الکتروکارن مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *